ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Σχετικά με εμάς

Γεια σας!

Τα ονόματα μας είναι Γιώτα, Χριστίνα και Εύη. Είμαστε βιβλιοθηκονόμοι και η αγάπη μας για τα παιδιά και τα βιβλία μας οδήγησε στην δημιουργία του Librarians Knowledge.

Στόχος του οράματος μας είναι να φέρουμε τους μικρούς μας φίλους πιο κοντά στις βιβλιοθήκες και στις διαφορετικές πηγές γνώσης που προσφέρουν, με ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο. Έχουμε ασχοληθεί με το παιδικό μυθιστόρημα μέσω διαδραστικών αφηγήσεων. Πιο συγκεκριμένα, οι τεχνικές που ακολουθούμε είναι ο διάλογος κατά τη διάρκεια των αφηγήσεων και οι δραστηριότητεςπαιχνίδια με το τέλος αυτών. Η ενασχόλησή μας με τα παιδιά μέσα στον χώρο των βιβλιοθηκών, μας έχει αποδείξει, πως η βιβλιοθήκη μπορεί να γίνει το καταφύγιο ενός παιδιού (σε κάθε ηλικία), όπου θα ωριμάσει η σκέψη του, θα εξελιχθεί ο χαρακτήρας του και θα αποτελέσει για εκείνο ένα μέρος ανοιχτού διαλόγου και συζήτησης.

Τι είναι το Librarians Knowledge;

Το Librarians Knowledge είναι ένα project που αφορά διαθεματικές παρουσιάσεις και δραστηριότητες, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 10 ετών. Οι θεματικές παρουσιάσεις βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους με την βιωματική, τη συνεργατική και την ενεργητική μάθηση, συνδέοντας την καθημερινή παρατηρητικότητα αλλά και το σχολείο με έναν ευχάριστο τρόπο. Τα παιδιά συνεργάζονται στο πλαίσιο του έργου, αναπτύσσοντας το αίσθημα της ομαδικότητας, της υπομονής και του σεβασμού. Επίσης, μέσω των παρουσιάσεων οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τις λειτουργίες μιας βιβλιοθήκης, καθώς και τη σπουδαιότητα που κατέχει στην κοινωνία μας, αφού αυτός ο χώρος της νόησης δεν αποτελεί μια πηγή στείρας γνώσης, αλλά ένα ζωντανό εργαλείο διάδοσης, μετάδοσης και επαγρύπνησης της παιδείας.

Που πραγματοποιούνται οι παρουσιάσεις;

Οι παρουσιάσεις του έργου μας, λαμβάνουν χώρα σε νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, βιβλιοθήκες, πολιτιστικά ιδρύματα, ΚΔΑΠ, βιβλιοπωλεία και άλλους χώρους συγκέντρωσης μαθητών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: