ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (SCHOOL BULLYING)

εκφοβισμός και βία στο σχολείο

Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται σε παιδιά της τρίτης τάξης του δημοτικού σχολείου. Ο σχολικός εκφοβισμός και γενικότερα η εκδήλωση κάθε μορφής βίας στο σχολικό περιβάλλον είναι ένα θέμα που απασχολεί σε μεγάλο βαθμό την κοινωνία μέχρι και σήμερα. Καθημερινά λαμβάνουν χώρα τέτοια περιστατικά προκαλώντας άγχος και θλίψη σε όλους μας. Είναι πλέον καιρός να ενημερωθούμε τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας γι’ αυτό το πρόβλημα και να μην αφήσουμε άλλο παιδί να υποφέρει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Με την παρουσίαση «Εκφοβισμός και βία στο σχολείο (school bullying)» τα παιδιά μας θα μάθουν τι σημαίνει αυτό το φαινόμενο, για ποιους λόγους προκαλείται, ποια είναι τα αποτελέσματα που έχει στα παιδιά που το έχουν υποστεί, ποια είναι τα χαρακτηριστικά/συναισθήματα αυτών των παιδιών, αλλά και των παιδιών που το προκαλούν. Ακόμη, θα μάθουν τους τρόπους καταπολέμησης της σχολικής βίας και τον σημαντικό ρόλο που έχει το σχολείο σε αυτήν.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης τα παιδιά θα ακούσουν μια ιστορία σχετική με το θέμα και θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις. Στη συνέχεια θα δημιουργήσουν κολάζ, προκειμένου να εκφράσουν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματα τους. Τέλος, θα παρακολουθήσουν βίντεο σχετικό με το θέμα.

Δεξιότητες 21ου αιώνα: κριτική σκέψη, συνεργασία, επικοινωνία, δημιουργικότητακοινωνικές δεξιότητες, ενσυναίσθηση, επίλυση προβλημάτων.

Η ομάδα μας είναι πάντα διαθέσιμη για τυχόν απορίες. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας email στο : info@librariansknowledge.com .

One thought on “ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (SCHOOL BULLYING)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: