ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ 21ου ΑΙΩΝΑ

Οι ανάγκες των παιδιών στη μάθηση αυξάνονται συνεχώς καθώς το περιβάλλον γύρω τους μεταβάλλεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Προστίθενται έτσι στη ζωή τους, νέες δεξιότητες μέσω της μάθησης ή της βιωματικής εμπειρίας που συμβάλλουν σημαντικά στην εξέλιξη του ατόμου.

Οι δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως λέγονται, είναι αυτές που συνδράμουν σημαντικά στη ζωή του παιδιού. Αυτές είναι: η κριτική σκέψη, η δημιουργικότητα, η συνεργασία, η επικοινωνία, η προσαρμοστικότητα, η οργανωτική ικανότητα, η ενσυναίσθηση, η επίλυση προβλημάτων, οι τεχνολογικές δεξιότητες και οι κοινωνικές δεξιότητες (δεξιότητες ζωής).

Οι θεματικές μας παρουσιάσεις είναι άρρητα συνδεδεμένες με τις συγκεκριμένες δεξιότητες ώστε να ωθήσουμε τα παιδιά μέσω μιας ευχάριστης διαδικασίας να αναπτύξουν τις ικανότητες και δεξιότητες, οι οποίες όπως ήδη αναφέραμε αποκτούνται μέσω της μάθησης. Τα παιδιά μέσα σ´ ένα φιλικό κλίμα νιώθουν αυτοπεποίθηση και αρχίζουν να μοιράζονται τις σκέψεις τους, τις απορίες και τους προβληματισμούς τους. Έχοντας αναπτύξει το αίσθημα των δεξιοτήτων, αυτές αρχίζουν να εξελίσσονται, μαζί και το παιδί.

Αρέσει σε %d bloggers: